Minecraft | Faction rehberi - Oynanış, dikkat edilmesi gerekenler ve gelişmek. #1

uyurgezer

Oduncu
Selam.

1.5.2 sürümü çıktığından beri Minecraft oynuyorum. Oynamayı en çok sevdiğim mod olan Factions için bir rehber hazırlamak istedim. Yıllardır oynadığım bu oyun modu ile ilgili bilgilerimi sizlere aktaracağım. Bu sayede Faction oynamak isteyip üşenen arkadaşlar için bir yol gösterici olacağım. Rehber adım adım ilerleyecek, bu adımda ilk sunucuya girdiğiniz zaman nelere dikkat etmeniz gerektiğini yazacağım.

1. BÖLÜM

İlk adımınızı atın:

Oynayacağınız bu oyun modu, Faction nedir?
Oyuncuların gruplar birlikte hareket ettiği, Her factionun ya da tek kişinin kendi üssünü inşa ettiği, kaynak topladığı ve diğer gruplara karşı savaştığı bir moddur.

Emeklemeye başladınız:

Bu farklı dünyanın komutlarını öğrenmeye başlayalım.
Faction sunucusuna katıldığınızda, yapmanız gereken ilk şey sunucuya ait komutları öğrenmek olmalı. Bu sayede kaynaklarınızı nereden toplayacağınızı, işinize yarayan komutları ayıklayabilirsiniz. Bu komutlar temel olarak:
Kod:
/warp - Belirlenen ışınlanma noktalarını size gösterir. 
/spawn - Başlangıç noktasına ışınlar.
/tpa [Oyuncu Adı] - Işınlanma isteği göndermenizi sağlar.
/tpaccept - Işınlanma isteğini kabul etmenizi sağlar.
/tpadeny - Işınlanma isteğini reddetmenizi sağlar.
/sethome - Bulunduğunuz konumu eviniz olarak kaydedersiniz.
/home - Sethome olarak kaydettiğiniz noktaya ışınlanırsınız.
/jobs - Katılabileceğiniz meslekleri sergiler.
/kit - Sunucuya ilk katıldığınızda size hediye edilecek eşyaları alabilmenizi sağlar.
Hammadde toplamadan önce..
Faction sunucularda, genellikle yer alan "/jobs" komutu: Kullanabileceğiniz meslekleri sizlere sergiler. Bu meslekler genellikle oduncu, kömürcü, avcı vb. mesleklerden oluşur. Buna katılmanızın temel amacı, hammadde veya avcılık kasarken daha fazla para kazanmanızı ve XP almanızı sağlamaktır. Unutmayın, XP almakta işinize fazlasıyla yarayacak. Genellikle jobs komutları bunlardan oluşur:
Kod:
/jobs - Kullanabileceğiniz meslekleri sergiler.
/jobs join [meslek adı] - Gireceğiniz mesleği seçersiniz.
/jobs leave - Bulunduğunuz meslekten çıkmanızı sağlar.
Lapis ile başlamalısın.
Etrafta biraz gezdiniz, sunucuyu tanıdınız ve o büyük ana yaklaştınız. Warp üzerinden ilk başta hammadde kasmanız lazım. Başlangıç paranızı çıkarmak, yeni bir kazma almak ve XP kasmanın en kolay yolu şimdilik lapis kazmak olacaktır. Kazacağınız lapis maddelerini sattıktan sonra XP ve para kazanacaksınız.

İlk paramı kazandım, şimdi ne yapacağım?
İlk hammaddenizi kazarken fark ettiğiniz şey ne oldu? Sizin yerinize söyleyeyim: Yavaşsınız. Kullandığınız kazma normal bir kullanıcı olduğunuzdan ve yeni başladığınızdan dolayı oldukça zayıf. Zayıf olduğu için az para kazanıyor, az XP alıyorsunuz. O yüzden ilk kazandığınız para ile piyasayı takip edip, kazma satan insanlardan yeni bir büyülü kazma satın almak olacak. Ayrıca bununla bitmedi, lapis kazarken aldığınız XP'ler ile kendi kazmanızı oluşturabilirsiniz. Sadece biraz sabretmek, uğraşmak ve doğru anı beklemek gerekiyor.

Market, mob, dövüş arenası için bekleyin...
Minecraft bilgi gerektirmesinin yanı sıra sabır gerektiren bir oyun. Kendinizi güçlendirmeden orman veya arena tarzı yerlerde gezinmeyin. Bir umut birisini öldürürüm, eşyalarına konarım gibi bir düşünceye gitmemelisiniz. Yeni bir oyuncu olarak yapmanız gereken ilk şey kendinizi geliştirmek olmalı. Bu süreçte bir köylüden farksız olduğunuzu unutmayın. Orman içerisinde de, arenada da sizi bekleyen ve sizden yirmi kat daha güçlü oyuncular olacaktır. Kazmanızı alın, hammadde kazın, satın ve eşyalarınızı güçlendirin. Bir süre sonra tıkanınca arena tarzı yerlerde savaşacaksınız. Aman diyeyim, burası çok tehlikeli, kazandığınız bütün eşyalar bir anda çöpe gidebilir.

Gün boyu hammadde yapmaktan sıkıldım!
Elbette günün tamamını bir şeyleri kazarak geçirmeyeceksiniz. Oyunun temel amacı bu değil zaten. İlk adımlarınızdan sonra yavaş yavaş ticaret öğrenmeye başlayacaksınız. Ticarete girmeden önce piyasanın tamamını takip etmelisiniz. Kim ne alıyor, chatte daha fazla hangi eşyanın ismi geçiyor, kimin neye ihtiyacı var, bunların takibini yaparsanız kolay bir şekilde para kazanabilirsiniz. Çok parası olan oyuncular, kolay yoldan direkt satın almak varken gidip çalışmazlar. O yüzden chat üzerinde dönen reklamları iyi takip etmelisiniz. Belki birisinin işine yarayacak eşyaları satabilirsiniz.

Ya da bir diğer yöntem, yeni oyuncu kovalayın! Evet, yeni oyuncuları tutup onlara eşyalar satın. Sıfırdan başladıkları için direkt olarak konacaklardır. Ticaret ve gelişim rehberi, ikinci paylaştığım konuda yer alacak.